diumenge, 9 de juny del 2013

Una start-up de la UAB desenvolupa una plataforma informàtica d'aprenentatge infantil

Els nens d’avui dia són el que s’anomena nadius digitals, és a dir, persones que han nascut i estan creixent en un ambient en què internet, els telèfons mòbils i les xarxes socials són tan normals com ho eren el TBO i els Chiripitifláuticos per als seus avis.

Davant d’aquesta realitat evident, una bona estratègia de pares i d’educadors consisteix a aprofitar la tecnologia per intentar millorar les capacitats de desenvolupament personal i comunicació dels nens. El repte no és fàcil, però al nostre país comencen a posar-se en marxa iniciatives que poden ajudar a crear i a seleccionar instruments realment útils.

Un exemple d’aquesta aposta de futur és Infantium, una iniciativa empresarial amb base tecnològica adherida al Parc de Recerca UAB que va ser creada per un petit equip de joves emprenedors el 2012 (és a dir, una start-up). L’empresa es va posar en marxa després que l’equip promotor, liderat per Karen Márquez i Daniel González, guanyés la setena edició del campus d’emprenedors Seedbrocket –un concurs que se celebra a Madrid– i obtingués així la inversió necessària per fer els primers passos de forma professional.

El projecte d’Infantium consisteix en la creació d’una plataforma (sistema informàtic que engloba diversos programes i activitats) destinada a millorar l’aprenentatge en nens de 0 a 6 anys.
Els nens podran utilitzar aquesta plataforma cognitiva (com la defineixen els seus creadors) a través de jocs i activitats en forma d’aplicacions informàtiques – apps– per a ordinadors i dispositius mòbils ( smartphones, tauletes, e-book i similars). A través de les mateixes apps o mitjançant la pàgina web de la plataforma, els pares i els professors podran supervisar les activitats dels nens i fer un seguiment de la seva evolució.

Fragment del reportatge d'aquest diumenge a la pàgina 'De la ciència al mercat' que es publica al suplement 'Diners / Dinero' del diari La Vanguardia. Versió digital
Text: Joaquim Elcacho. Foto: Pedro Madueño.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada