diumenge, 9 de juny del 2013

'El futur és petit', la nanotecnologia en un reportatge del Magazine de 'La Vanguardia'


Els nanomaterials comencen a formar part de gairebé totes les àrees de la vida. Partícules extremadament petites fan més eficaços els ordinadors, milloren la salut o repel·len l'aigua als parabrises i les façanes. En pocs anys, la nanotecnologia revolucionarà moltes altres àrees de la nostra activitat.

Les cremes solars que ompliran el cos dels europeus aquest estiu, per exemple, viuen una petita revolució. En compliment d'un reglament europeu, a partir del juliol, les etiquetes d'aquestes cremes i tot tipus de cosmètics hauran d'indicar en la llista de components si contenen nanomaterials, detallant el nom de la substància i el terme "nano" entre parèntesi. A les cremes solars s'usen productes absorbents de les radiacions ultraviolada en forma de nanopartícules per millorar la seva aplicació uniforme sobre la pell i mantenir la transparència.

Aquesta normativa d'etiquetatge afecta una gamma concreta de productes, però expressa una realitat cada vegada més quotidiana i estesa, l'ús de materials en forma de partícules molt petites per millorar les prestacions de tot tipus objectes. Són aplicacions de la nanotecnologia.

Fragment del reportatge de sis pàgines sobre nanotecnologia publicat avui a Magazine del diari La Vanguardia, text de Joaquim Elcacho

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada