dijous, 11 d’abril del 2013

Catalunya aporta gairebé la meitat dels investigadors més citats de l’Estat espanyol

El 47,4% dels investigadors de l'Estat espanyol que han firmat articles en revistes de primer nivell internacional durant la última dècada treballen a centres o institucions científiques de Catalunya, segons les dades recollides per l'Observatori de la Recerca de l'Institut d'Estudis Catalans (OR-IEC). Molt per sota de l'impacte dels investigadors de Catalunya se situen els de la comunitat de Madrid (17,9% del total), País Valencià (10,3%) i Andalusia (7,7%).

Les dades analitzades per l'OR-IEC corresponen a l'Essential Science Indicators (ESI), de Thomson Reuters, una base de dades d'informació bibliomètrica que determina la influència dels investigadors, institucions, documents, publicacions i països en 22 camps científics, així com les àrees de recerca emergents.

L'OR-IEC indica que un dels apartats principals de la base de dades ESI permet consultar els documents més citats per països i publicats en el període 2002-2012. Dels 50 documents espanyols amb major citació, 36 (un 72 %) tenen com a mínim un autor dels territoris de llengua i cultura catalanes. A més, un 47,4 % dels 78 investigadors espanyols implicats treballen a institucions científiques de Catalunya.

+ informació: Bloc de l'OR-IEC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada