dimecres, 20 de març del 2013

Prendre cafè redueix un 63% el risc de patir accidents de trànsit en recorreguts llargs

Els conductors professionals que consumeixen substàncies amb cafeïna, com el cafè o les begudes energètiques, per mantenir-se despert durant la conducció en recorreguts de llarga distància tenen un risc significativament més baix de patir accidents que els conductors que en les mateixes circumstàncies no prenent aquest tipus de begudes. Aquesta és la principal conclusió d'un estudi portat a terme per investigadors australians a partir de les dades de més de mig miler de conductors professionals en el període 2008-2011, publicat a la revista British Medical Journal.

Després d'ajustar factors com l'edat, els patrons de son, els símptomes de l'apnea del son, quilòmetres recorreguts i els horaris de conducció nocturna, els investigadors van trobar que els conductors que consumeixen cafeïna per mantenir-se despert tenien 63% menys probabilitats de col·lisió que els conductors que no prendre substàncies amb cafeïna.

Els investigadors no van detectar una relació estadística significativa entre el tabaquisme en aquest grup de conductors i el risc de patir accidents. Per contra, l'estudi indica que els conductors que han tingut un accident durant els últims cinc anys tenen un 81% de risc -superior a la mitjana- de patir un nou accident. 

Els investigadors conclouen que el consum de substàncies amb cafeïna, "es relaciona amb una disminució significativa del risc d'accidents per al conductor de llarga distància comercial". De tota manera, els mateixos experts indiquen que els efectes de la cafeïna són relatius i temporals i que, per suposat, cal que els conductors respectin els descansos regulars i els horaris de treball apropiats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada