dijous, 21 de març de 2013

Jane Goodall demana disculpes per haver plagiat alguns paràgrafs en el seu nou llibre

La primatòloga britànica Jane Goodall ha demanat disculpes per haver inclòs en el seu darrer llibre, Seeds of Hope, una dotzena de paràgrafs sense mencionar el seu origen. Segons va denunciar dimecres The Washington Post, el nou llibre de l'especialista en ximpanzés, inclou diversos textos copiats literalment de la Wikipedia i altres pàgines d'internet. La primera edició d'aquest llibre, escrit en col·laboració amb Gail Hudson, es posarà a la venda a partir del 2 d'abril.

Goodall ha demanat disculpes per l'error en la falta de menció de les fonts d'alguns dels apartats del llibre indicant que es tracta de referències tècniques sobre plantes i aliments que ella no ha pogut treballar directament en la seva carrera professional. La primatòloga assumeix la responsabilitat del fet -sense cap cap menció al coautor del llibre-, i promet una rectificació en les edicions posteriors.

+ Informació:
The Washington Post
The Guardian
Daily News

Actualització 23-03-2013:
Jane Goodall, d'acord amb el seu editor, Grand Central, va anunciar divendres 22 de març que ha ajornat el llançament del seu nou llibre, Seeds of Hope. Goodall va indicar que volen tenir, "el temps necessari per corregir els errors involuntaris" detectats en el llibre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada