dijous, 7 de març de 2013

Menjar 50 grams de carns processades al dia augmenta un 18% el risc de mortalitat


Qui menja més de 40 grams al dia de salsitxes, embotits o altres tipus de carn processada es busca problemes de salut: per cada 50 grams de carn processada que es menja al dia el risc de mortalitat augmenta en un 18%. Aquest és el resultat d'un estudi dut a terme amb prop de 450.000 persones per l'Institut de Medicina Social i Preventiva de la Universitat de Zuric en col·laboració amb experts d'una desena d'altres països d'Europa.

"Estimem que el tres per cent de totes les morts prematures es pot atribuir a l'alt consum de carn processada", resumeix Sabine Rohrmann investigadora de l'Institut de Medicina Social i Preventiva de la Universitat de Zuric i lider d'aquest treball, inclòs en l'estudi general d'Investigació Prospectiva Europea sobre Càncer i Nutrició. Els resultats es publiquen aquesta setmana a la revista BMC Medicine.

Les persones que mengen molta carn processada, com els embotits, salami o pernil corren un major risc de morir per malaltia cardiovascular o càncer. El problema és que les substàncies cancerígenes com les nitrosamines es formen a través salat, adobat o fumat, i aquests podrien ser la causa de l'augment de la mortalitat per càncer. A més, els experts recorden que les carns processades són també rics en colesterol i greixos saturats, els quals estan vinculades a un major risc de malaltia cardiovascular.

El consum moderat -de fins a 40 grams al dia de carns processades- no augmenta el risc de mortalitat, indica la professora Rohrmann, resumint la part bona dels resultats del seu estudi.

Article científic: http://www.biomedcentral.com/1741-7015/11/63/abstract
Sabine Rohrmann, et al. Consum de carn i mortalitat - Resultats de la Investigació Prospectiva Europea sobre Càncer i Nutrició. BMC Medicine. Març de 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada