dimecres, 27 de febrer del 2013

Una aplicació per a mòbil creada a Catalunya alerta al conductor d'adormir-se al volant


Experts de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), la Universitat de Barcelona (UB) i l'empresa Ficosa presenten aquesta setmana al GSMA World Mobile Congress de Barcelona una nova tecnologia que han desenvolupat per combatre la somnolència al volant.

L’avisador de somnolència, Somnoalert®, és una aplicació que fa servir sensors inercials i dades de GPS per detectar moviments característics d’adormir-se al volant, com desviar-se del carril, o correccions sobtades. Un prototip previst també incorpora sensors biomèdics per analitzar dades de respiració.

“La somnolència és una de les principals causes dels accidents de cotxe, especialment en desplaçaments llargs per autopista,” explica en Santiago. “La majoria de sistemes de monitorització desenvolupats en els darrers anys han estat sistemes integrats que s’han de connectar al sistema del cotxe. El nostre dispositiu combina l’experiència en sensors del nostre grup i l’anàlisi de dades biològiques amb el coneixement sobre vehicles de Ficosa, i és completament portàtil.”

“Els accidents relacionats amb la somnolència tenen un gran impacte social i econòmic, i les figures clau de la indústria automobilística els estan afrontant conjuntament, amb l’objectiu de reduir les estadístiques d’accidents actuals,” afegeix l’Alan Montesi, responsable del projecte a Ficosa.

+ info:  IBEC http://tinyurl.com/bnf6h4f
Ficosa http://tinyurl.com/b5ftvs4

P.D: En la versió inicial d'aquesta notícia s'indicava que el projecte Somnoalert compta amb la participació de la UPC però segons fonts de l'IBEC, "la versió correcta és IBEC, UB i FICOSA. Amb la UPC estan treballant en d'altres projectes similars, d'aquí l'error inicial".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada