divendres, 8 de febrer del 2013

Un asteroide de 44 metres de diàmetre 'fregarà' la Terra just d'aquí a una setmana

La línia de color groc marca la trajectòria de l'asteroide
Divendres 15 de febrer, l'asteroide 2012 DA14 passarà a uns 27.700 quilòmetres de distància de la superfície de la Terra. L'asteroide no xocarà contra la Terra però la seva aproximació serà extraordinària, sobretot si recordem que la Lluna es troba, com a mitjana, a 384.400 quilòmetres de distància de la Terra.

Els experts destaquen que la visita del 2012 DA14 serà la màxima aproximació d'un asteroide d'aquestes dimensions detectada amb antelació pels humans. Cal recordar que aquest asteroide va ser descobert per un sistema automàtic de detecció del petit observatori astronòmic La Sagra, a Granada, dins un programa d'investigació de l'Observatori Astronòmic de Mallorca.

La màxima aproximació d'aquest asteroide es produirà entre les 20 i 21 hores (hora a Catalunya) però en aquest moment es trobarà molt a prop de l'horitzó -vist des de Catalunya-) i caldrà esperar unes dues hores per poder veure'l. Haureu de mirar cap al nord, entre les constel·lacions de l'Osa Major i el Dragó. Si les condicions meteorològiques ho permeten, el 2012 DA14 es podrà veure amb l'ajuda de prismàtics o telescopis petits (no a simple vista).

Podeu veure una magnífica simulació del viatge d'aproximació del 2012 DA14 a la Terra. Imagineu-vos que aneu en una nau que filma de molt a aquest asteroide en el seu viatge...



Més informació: http://www.oam.es/Asteroide_2012DA14.htm


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada