divendres, 8 de febrer del 2013

La ministra alemanya d'Educació i Recerca perd el títol de doctora per plagi


La facultat de Filosofia de la Universitat de Dusseldorf va retirat dilluns el títol de doctora a la ministra alemanya d'Educació i Recerca, Annette Schavan, després de comprovar que la seva tesi doctoral, presentada i aprovada fa 33 anys, va ser "un engany deliberat per plagi".

Les sospites sobre Schavan es van desfermar el maig de 2012 quan una nota anònima en un bloc va indicar que la ministra havia aconseguit el seu doctorat -base de tota la seva carrera acadèmica i política- copiant bona part de la seva tesi doctoral. Després d'una acurada investigació, la junta de la facultat de Filosofia de la universitat on va estudiar Schavan va aprovar la revocació del seu títol per 13 vots a favor i 2 abstencions. Schavan és ministra d'Educació i Recerca des de 2005 i està considerada com una de les persones de màxima confiança d'Angela Merkel.
Schavan ha indicat que pensa recórrer la decisió de la Universitat de Dusseldorf i assegura que la seva tesi s'ajustava als requeriments tècnics de l'època en què va ser redactada, fa 33 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada