dijous, 28 de febrer del 2013

La UE presenta el primer cotxe de carreres elèctric, fabricat per una empresa catalana


Volar-e, el primer cotxe de carreres elèctric i -de moment-, el més potent del món, ha estat presentat avui al Circuit de Catalunya, durant els Formula 1 test Days. L'acte de demostració del model de proves ha comptat amb la presència del vicepresident de la Comissió Europea i responsable d'Indústria, Antonio Tajani. Volar-e està construït per la companyia catalana Applus+ Idiada i finançat en un 50% amb fons de la UE.

El prototipus de cotxe de carreres arriba a una velocitat màxima de 300 km/h, i passa de 0 a 100 km/h en 3.4 segons gràcies als més de 1.000 CV de potència. Els assistents a la presentació, a més de comprovar en directe les capacitats de Volar-e, han pogut seguir i verificar els principals paràmetres de conducció del vehicle -velocitat, acceleració i frenada- fent servir una aplicació de software desenvolupada especialment per a l’ocasió i que es pot descarregar al telèfon.

L’esdeveniment no s’ha centrat només a mostrar un cotxe potent i futurista: un dels principals objectius que la Comissió Europea s’ha marcat amb la construcció de Volar-e és resoldre els problemes que actualment frenen els consumidors a l’hora d'adquirir un vehicle elèctric, com ara la manca d'autonomia i la lentitud a l’hora de recarregar les bateries. El disseny i construcció de Volar-e té en compte les principals preocupacions de l'electromobilitat. L’ús de materials lleugers, com ara la fibra de carboni o l’alumini, han permès reduir el pes del vehicle i incrementar-ne l’autonomia, mentre que l’aerodinàmica s’ha optimitzat a través d'instruments de simulació. A més, el vehicle està equipat amb un sistema ràpid de càrregues que permet omplir les bateries en només 15 minuts, que és el temps mitjà d’una aturada en una estació de servei.

Una segona demostració pública a Catalunya tindrà lloc el 10 de març al Passeig de Colom de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada