dilluns, 28 de gener del 2013

Investigadors de Catalunya en els dos projectes amb millor finançament de la UE


La Comissió Europea farà públic aquest matí -si no hi ha canvis d'última hora- l'elecció dels dos grans projectes de recerca científica que rebran finançament especial dins la convocatòria Flagship. Segons tots els indicis, els dos projectes seleccionats són Graphene (estudi i aplicacions del grafé, nanomaterial) i el Human Brain Project (simulació del cervell humà per supercomputació). Cada un d'aquests projectes rebran un finançament de fins a 1000 milions d'euros en deu anys, una de les dotacions més importants per a projectes de recerca a la Unió Europea.
Els dos projectes seleccionats compten amb participació de centres i investigadors de Catalunya....


El projecte Graphene té com a un dels socis a l'Institut Català de Nanotecnologia, amb la participació destacada de l'investigador d'aquest centre Stephan Roche.   
El Human Brain Project, per la seva banda, compta entre els seus socis al Barcelona Supercoputing Center, l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona. la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona. Entre els investigadors que participen en aquesta iniciativa es troben:
Rosa M. Badia (Barcelona Supercomputing Center), Javier Bartolome (Barcelona Supercomputing Center), Gustavo Deco (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Universitat Pompeu Fabra), Sergi Girona (Barcelona Supercomputing Center),Jesus Labarta (Barcelona Supercomputing Center),Modesto Orozco (Institute for Research in Biomedicine, University of Barcelona), Alex Ramirez (Barcelona Supercomputing Center), Mavi Sanchez-Vives (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer, Barcelona), Eduardo Soriano (Institute for Research in Biomedicine) i Mel Slater (Department of Computer Science, UCL, UK; ICREA, University of Barcelona).

http://cordis.europa.eu/fp7/ict/programme/fet/flagship/home_en.html
http://www.humanbrainproject.eu/flagship_call.html
http://www.graphene-flagship.eu/GF/consortium.php#Pp6

PD.: Més informació. http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=179446&idioma=0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada