
[...]
El projecte consistia a posar en marxa una empresa innovadora dedicada a la investigació, desenvolupament i comercialització de robots humanoides i components de robòtica , un camp liderat fins aquell moment per universitats i empreses de grans dimensions. "Els dos mercats del model REEM són els centres o empreses on aquest robot pot ser utilitzat en l'atenció a les persones i les universitats que poden fer servir aquest aparell com a plataforma per fer recerca i desenvolupament", explica Joan Oliver. A finals de l'any passat, per exemple, un robot REEM va posar en pràctica les seves habilitats com a recepcionista al Cosmocaixa de Barcelona, facilitant informació sobre el museu i les seves activitats als visitants .
En universitats, aquest tipus de robots poden ser utilitzats de base per avançar en nous desenvolupaments de robòtica i intel·ligència artificial, evitant que cada centre hagi d'iniciar el seu treball amb robots des de zero , explica Oliver . En aquest sector de mercat, PAL Robotics espera lliurar el seu primer robot aquesta tardor a una universitat espanyola.
[...]
Actualment PAL Robotics es troba en fase de desenvolupament del REEM-C, pensat especialment com a plataforma avançada per a la recerca en robòtica, i del qual ja té compromeses dues unitats a universitats de Rússia i Mèxic. Es tracta d'un robot humanoide bípede de 1,65 metres d'altura, 70 quilos de pes, 44 graus de llibertat o mobilitat, dos ordinadors molt potents i sensors de reconeixement de veu i cares .
[Fragments del reportatge que es publica avui a la pàgina 'De la ciència al mercat' del suplement Diners del diari La Vanguardia, text de Joaquim Elcacho]
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada