diumenge, 7 de juliol del 2013

Armes naturals per combatre les plagues. L'exemple de l'empresa Futureco

(Introducció del reportatge publicat avui a la pàgina 'De la ciència al mercat' del suplemente 'Diners' de La Vanguardia)

Futureco, una empresa de base tecnològica amb seu a Olèrdola, registra a la Unió Europea un insecticida basat en un ingredient d’origen natural.

La química moderna ha aconseguit grans èxits en la lluita contra les plagues d’insectes que afecten els cultius. Sense negar aquest mèrit, també és cert que la utilització massiva, indiscriminada o inadequada d’alguns productes químics de síntesi ha provocat problemes en el medi ambient fins i tot pitjors dels que es pretenia solucionar. L’agricultura actual no pot renunciar completament a la utilització de productes químics però, en canvi, sí que pot substituir les substàncies menys segures per altres d’origen natural, en principi més respectuoses amb el medi ambient.

L’empresa agrobiotecnològica Futureco Bioscience, situada actualment aOlèrdola, dedica des de fa anys una part important de la seva feina a la recerca i el desenvolupament de solucions d’aquest tipus. Un dels resultats d’aquest treball és el producte NoflyWP, que la primavera passada va ser autoritzat per la Unió Europea com a substància activa insecticida.

La tramitació del registre europeu d’aquest producte ha durat vuit anys i finalment “ha convertit Futureco Bioscience en la primera empresa de l’Estat espanyol que duu a terme íntegrament el procés de recerca, desenvolupament i registre per a la comercialització d’un bioinsecticida a Europa”, explica el director general de l’empresa, Rafael Juncosa. L’aprovació d’un microorganisme com Nofly WP per a ús fitosanitari implica una revisió molt rigorosa dels efectes que el seu alliberament pot tenir sobre les persones i el medi ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada