dilluns, 8 d’abril del 2013

Una promoció d'habitatges dedica el 25% dels beneficis a un projecte de recerca científica


El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), la Fundació Step by Step  (SbS) i la promotora immobiliària 501SITU han signat avui un acord que permetrà destinar el 25% dels beneficis d’una promoció d’habitatges a un projecte d’investigació de les lesions medul·lars. L’acte ha estat presidit pel director general de Recerca, Josep Maria Martorell, que ha destacat “el compromís d’una empresa privada en la recerca que es fa a Catalunya” i ha subratllat que “la inversió en ciència comporta rendiments importants en la millora de la qualitat vida  de les persones”.

L’acord contribuirà a finançar el projecte d’investigació Time to Move, que està basat en la teràpia cel·lular per impulsar noves estratègies en el tractament de les lesions medul·lars. L’estudi està liderat pel VHIR i compta amb la participació de sis grups d’investigació –dos del VHIR, dos de la Universitat de Girona (UdG) i dos del Centre d’Investigació Príncep  Felip (CIPF)–, així com del grup de rehabilitació de la Fundació SbS.

En l’acte de signatura hi ha participat Frederic Crespo, representant de 501SITU i alhora fundador i president de Step by Step; Xavier Esteve i Anna Veiga, patrons de la Fundació; el doctor Joan X. Comella, director del VHIR; i el doctor Miguel Ángel González Viejo, cap de la Unitat de Lesionats Medul·lars de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Crespo, arquitecte de professió, ha assegurat que més enllà de la seva condició d’afectat per una lesió medul·lar, creu en la necessitat que les empreses privades “s’ha de comprometre econòmicament amb la recerca” i ha definit 501SITU com “una promotora amb compromís”.

+Informació: Nota de premsa del Govern

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada