divendres, 8 de març del 2013

Mastegar xiclet pot ajudar a mantenir la concentració en feines de seguiment continu


Mastegar xiclet pot ajudar a mantenir la concentració durant més temps en les tasques que requereixen un seguiment continu. Aquesta és la conclusió d'un estudi liderat per Kate Morgan (Universitat de Cardiff, RU) que es publica avui al British Journal of Psychology.

L'estudi va incloure a 38 participants es van dividir en dos grups (uns mastegaven xiclet i els altres, no). Tots dos grups van completar una prova de 30 minuts que consistia a escoltar una llista dels números 1 a 9 llegits de forma aleatòria amb l'objectiu de detectar quan es produïa una seqüència senars-parell-senars (p.e. 7-2-1).

Els resultats van mostrar que els participants que havien mastegat xiclet durant la prova tenien -en conjunt- una reacció més ràpida en la detecció de les seqüències que es buscaven. En concret, durant els primers moments de la prova, els més hàbils eren els que no mastegaven xiclet però a mida que anava passant el temps, els que mastegaven xiclet s'anaven imposant.  Segons la professora Morgan, això suggeriria que mastegar xiclet ajuda a concentrar-nos en les tasques que requereixen vigilància contínua, durant un període de temps més llarg.


Investigacions anteriors havien indicat que mastegar xiclet pot millorar a la concentració en les tasques de memòria visual, segons ha recordat Kate Morgan.


Abstract de British Journal of Psychology:  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/bjop.12025/abstract



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada