divendres, 15 de març del 2013

Europa i Rússia treballaran conjuntament en la recerca a Mart; España abandona l'espai

Simulació del futur robot ExoMars 

L'Agència Espacial Europea (ESA per les sigles en anglès) i l'agència espacial federal russa, Roscosmos, treballaran de forma conjunta en el programa ExoMars, que enviarà dues naus al planeta Mart previsiblement els anys 2016 i 2018, segons el protocol firmat dijous pels representants de les dues agències.

La prioritat científica d'aquest projecte és determinar si alguna vegada va existir vida a Mart. ExoMars també permetrà posar a prova tecnologies clau desenvolupades per la indústria europea, com sistemes d'aterratge, vehicles d'exploració o tècniques de perforació i preparació de mostres, que seran essencials per preparar el proper gran pas en l'exploració robòtica de Mart: una missió que porti mostres de tornada a la Terra.

 Les dues agències es repartiran les responsabilitats sobre els diferents elements de la missió de forma equilibrada. L'ESA desenvoluparà el satèl·lit per a l'estudi de Gasos Traça (TGO) i el Mòdul Demostrador d'Entrada, Descens i Aterratge (EDM) per a la missió de 2016, i el mòdul de transferència i el vehicle d'exploració per a la qual es llançarà el 2018. Roscosmos s'encarregarà del desenvolupament del mòdul de descens i de la plataforma de superfície per a la missió de 2018, i proporcionarà els llançadors per les dues missions. Les dues agències desenvoluparan instruments científics i col·laboraran en l'aprofitament científic de les missions.

Per la seva banda, el govern espanyol ha aplicat durant els dos últims anys una forta retallada en les inversions en la recerca i projectes espacials i no participarà en cap nou projecte de l'Agència Espacial Europea, segons va indicar el passat 22 de febrer Luis Valero, Secretario General de Industria i delegat d'España a l'ESA.


+Informació: http://www.esa.int/esl/ESA_in_your_country/Spain/ExoMars_La_ESA_y_Roscosmos_exploraran_Marte_juntas
http://www.infoespacial.com/?opinion=espana-recorta-un-75-su-inversion-en-el-sector-espacial

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada