dimarts, 19 de febrer del 2013

Samsung finança un projecte de la UPC per crear antenes de grafè mil vegades més petites

El grafè és un nanomaterial amb
 moltes aplicacions. Està format
 per àtoms de carboni que permeten
 crear làmines de només un àtom de gruix

El projecte Graphene-enabled Wireless Communication, presentat per un equip interdepartamental de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) i del Georgia Institute of Technology (GeorgiaTech), rebrà 120.000 dòlars del programa Samsung Global Research Outreach per desenvolupar, en els propers mesos, antenes de grafè amb una mida de tan sols uns micròmetres i capacitat de transmetre informació a gran velocitat a distàncies molt curtes. Graphene-enabled Wireless Communication serà una de les propostes tecnològiques que la UPC promocionarà al Mobile World Congress 2013, que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 28 de febrer.

La proposta té com a objectiu portar les comunicacions sense fils al terreny de les distàncies molt curtes –de no més d’un centímetre– i de gran capacitat de transmissió d'informació –desenes o centenars de gigabits per segon–, a través de les antenes de grafè. Les antenes fabricades amb aquest material podrien emetre ones electromagnètiques a la freqüència dels terahertz, que permetrien la transmissió de la informació a gran velocitat. A més, aquesta nova tecnologia d'antenes basada en el grafè permetria fabricar antenes d’una mida mil vegades inferior de les que s’utilitzen actualment, gràcies a les propietats úniques d’aquest nanomaterial.

Més informació sobre el projecte: http://www.n3cat.upc.edu/projects/gwc
Sala de premsa: http://www.upc.edu/saladepremsa/al-dia/mes-noticies/samsung-aposta-per-un-projecte-liderat-per-la-upc-per-desenvolupar-microantenes-basades-en-el-grafe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada