dimecres, 13 de febrer del 2013

L'oceà Àrtic ha perdut fins al 36% del seu volum de gel en els últims 10 anys

Ell volum de gel marí de l'Àrtic s'ha reduït en un 36% durant la tardor i el 9% durant l'hivern entre 2003 i 2012, segons les dades analitzades per un equip internacional de científics que utilitzen les noves mesures d'estudi del gel de l'Agència Espacial Europea (CryoSat-ESA).

Els registres captats per satèl·lit mostren una tendència constant a la baixa en l'àrea coberta per gel marí de l'Àrtic durant totes les estacions de l'any, però especialment a l'estiu. L'estudi ha confirmat, per primera vegada, que la disminució de la cobertura de gel marí a la regió polar s'ha vist acompanyada per una disminució substancial en el volum de gel. El nou conjunt de dades de CryoSat mostra contínua disminució del volum observat des de 2003 fins 2008 pel satèl·lit ICESat de la NASA. Des de 2008, l'Àrtic ha perdut aproximadament 4.300 quilòmetres cúbics de gel durant el període de tardor i prop de 1.500 quilòmetres cúbics a l'hivern.

"Les dades revelen que el gruix del gel marí ha desaparegut d'una regió al nord de Groenlàndia, l'arxipèlag de Canadà i el nord-est de Svalbard", va dir Katharine Giles, coautor del CryoSat-2 de l'estudi estimacions del gruix del gel àrtic del mar i el volum ", recentment publicat online a 'Geophysical Research Letters'.

Loading...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada