dissabte, 26 de gener del 2013

Les persones de cara ampla no són més violentes, ni lliguen més, però tenen més èxit econòmic

Contràriament al que indiquen algunes creences populars, els homes amb la cara molt ampla (en relació amb l'altura) no tenen un comportament més violent que la mitjana, ni tampoc tenen un major èxit reproductiu. Per arribar a aquesta conclusió, un equip internacional en què ha participat la professora Mireia Esparza (Universitat de Barcelona) ha estudiat les característiques facials de gairebé 5.000 persones de 94 poblacions de tot el món.
Els experts indiquen que una de les aplicacions de l'estudi és que pot ajudar a evitar prejudicis contra les persones per la forma de la seva cara. Els resultats d'aquest treball liderat per investigadors mexicans es publiquen a la revista PLOS One....




Pot semblar una ximpleria (o una pèrdua de temps) però, a banda de les creences populars, s'han fet molts estudis sobre la relació entre la forma de la cara i la personalitat. Un dels treballs més recents (desembre 2011) indicava que les persones amb cara ampla tenen més èxit en els negocis. Bé, per ser més exactes, l'estudi conclou que les empreses dirigides per persones amb una cara més ampla tenen més èxit econòmic.

No és broma, es pot llegir la referència a aquest estudi científic a la revista Psychological Science, abstract a PubMed http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22042727 (La imatge adjunta sí que és una petita broma, Alphonse Gabriel Capone)

Nota de premsa de l'estudi amb participació de la UB: http://tinyurl.com/b277qou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada