dimecres, 23 de gener del 2013

Els homes fan més trampes que les dones, si més no, en recerca científica

El frau científic és clarament més freqüent en els homes que en les dones, segons un estudi liderat pel professor Arturo Casadevall (foto), de l'Albert Einstein College of Medicine de la Yeshiva University que es publica avui a la revista mBio. Les dades analitzades per Casadevall indiquen que les conductes fraudulentes -manipular dades, falsificar resultats o copiar estudis- es donen majoritàriament en homes no només quan són investigadors consolidats sinó també en becaris i doctorands.
Es podria pensar que aquesta diferència de gènere està motivada per la major presència d'homes en les carreres científiques però no és així. Segons Casadevall, el nombre d'homes investigadors que fan trampes supera la proporció esperada en funció del nombre total per gènere. L'estudi analitza 228 casos de frau científic documentats als Estats Units entre 1994 i 2012, i apunta que el 65% de les trampes van ser protagonitzades per homes.
Resum de l'Albert Einstein College of Medicine of Yeshiva University: http://tinyurl.com/ajj43kw
...
Per cert, com anuncia en el seu twitter el director de 'Muy Interesante', José Pardina, aquesta important revista de divulgació publicarà el pròxim mes de febrer un reportatge sobre els casos de frau científic més importants de l'Estat espanyol. 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada