dimecres, 9 de gener del 2013

Avorrir-se a la feina també té aspectes positius, com el foment de la creativitat

En situacions de crisi com l'actual tothom creu que tenir una feina és una benedicció (i si està ben pagada, un miracle). Però, en condicions normals, molts poden pensar que el pitjor que li pot passar a un treballador és que s'avorreixi. Un curiós estudi presentat avui mateix a la conferència anual de la British Psychological Society Division of Occupational Psychology indica que podem estar equivocats: avorrir-se a la feina també pot tenir aspectes positius...
En un dels seus experiments d'aquest equip, Sandi Mann i Rebekah Cadman, investigadores de la University of Central Lancashire (RU), van encarregar a un grup de persones que fessin durant 15 minuts un treball tan avorrit com copiar llistes de números de telèfon durant 15 minuts i, després, els hi van donar dos tasses de plàstics i els hi van demanar que fessin propostes creatives per al seu ús. De forma paral·lela van donar les mateixes tasses i van fer la mateixa proposta a un grup de control que no havien treballat en la monòtona llista telefònica. El resultat va ser que els teòricament avorrits eren més creatius que el grup de control.
És evident que un parell experiments, com els que s'han presentat avui en aquesta conferència, no donen per gaire però mantenen oberta una línia d'investigació sobre els mecanismes de creativitat en els treballs rutinaris.

Nota breu de The British Psychological Society:
 http://www.bps.org.uk/news/boredom-work-can-make-us-more-creative

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada