diumenge, 8 de setembre del 2013

Una empresa amb seu a Barcelona fabrica robots humanoides per a serveis i recerca

PAL Robotics va ser creada a Barcelona l'any 2004 per un grup de dos enginyers italians i dos enginyers catalans, Joan Oliver i Oriol Torres. Oliver havia estudiat enginyeria industrial a l'escola de la UPC a Barcelona i la seva especialitat era la robòtica mentre que Torres havia estudiat enginyeria electrònica també a la UPC i va entrar en contacte amb el grup mentre treballava a Irlanda. La proposta liderada inicialment per Davide Faconti (que va deixar el grup al desembre de 2010) va aconseguir l'esponsorització de PAL Technology, una de les empreses de Royal Group (Abu Dhabi, Emirats Àrabs Units).
[...]
El projecte consistia a posar en marxa una empresa innovadora dedicada a la investigació, desenvolupament i comercialització de robots humanoides i components de robòtica , un camp liderat fins aquell moment per universitats i empreses de grans dimensions. "Els dos mercats del model REEM són els centres o empreses on aquest robot pot ser utilitzat en l'atenció a les persones i les universitats que poden fer servir aquest aparell com a plataforma per fer recerca i desenvolupament", explica Joan Oliver. A finals de l'any passat, per exemple, un robot REEM va posar en pràctica les seves habilitats com a recepcionista al Cosmocaixa de Barcelona, facilitant informació sobre el museu i les seves activitats als visitants .

En universitats, aquest tipus de robots poden ser utilitzats de base per avançar en nous desenvolupaments de robòtica i intel·ligència artificial, evitant que cada centre hagi d'iniciar el seu treball amb robots des de zero , explica Oliver . En aquest sector de mercat, PAL Robotics espera lliurar el seu primer robot aquesta tardor a una universitat espanyola.
[...]
Actualment PAL Robotics es troba en fase de desenvolupament del REEM-C, pensat especialment com a plataforma avançada per a la recerca en robòtica, i del qual ja té compromeses dues unitats a universitats de Rússia i Mèxic. Es tracta d'un robot humanoide bípede de 1,65 metres d'altura, 70 quilos de pes, 44 graus de llibertat o mobilitat, dos ordinadors molt potents i sensors de reconeixement de veu i cares .

[Fragments del reportatge que es publica avui a la pàgina 'De la ciència al mercat' del suplement Diners del diari La Vanguardia, text de Joaquim Elcacho]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada