dijous, 14 de març del 2013

Científics espanyols perden ajudes europees pels impagaments del govern espanyol

Saúl Ares i Javier Buceta, dos joves especialitzats en biologia de sistemes, van demanar una ajuda econòmica a l'European Science Foundation (ESF) per organitzar un acte científic d'abast internacional i, segons explicava el passat dia 7 Saúl Ares en el seu bloc, la resposta de l'organisme europeu és per posar-se a plorar.

Saúl Ares, l'investigador que ha donat
 a conèixer el conflicte creat pels
 impagaments del govern central
"A causa de l'impagament per part de les organitzacions espanyoles [CSIC i ministeri d'Economia] de les seves contribucions a les activitats de la ESF, lamentem informar-lo que la ESF no ha tingut una altra opció de suspendre temporalment el suport econòmic a iniciatives plantejades per institucions espanyoles a desenvolupar més enllà del 30 de juny de 2013. Estem negociant en aquests moments la millor solució amb les organitzacions espanyoles membres per resoldre la situació com més aviat millor. A efectes pràctics, això vol dir que el pagament de totes les activitats a desenvolupar després del 30 de juny del 2013 (projectes d'intercanvi, visites curtes utilitzades per espanyols finançats per la ESF i reunions científiques organitzades en ciutats espanyoles) es congelen fins a nova ordre".

La polèmica va ser objecte d'un article a al Science Insider de la revista 'Science' dimarts i molts altres mitjans se n'han fet ressò durant les últimes hores. La situació és especialment ridícula, segons apunten els investigadors directament afectats, si es confirma que les quotes impagades a l'ESF pel ministeri d'Economia i el CSIC durant els anys 2012 i 2013 sumen un total de 24.000 euros.

Aquest a migdia (14-03-2013) l'ESF ha fet pública a través de la seva web la nota oficial en què detallen la situació. L'ESF indica que es manté obert un procés 'constructiu' amb les organitzacions espanyoles que encara no han pagat les seves quotes i que, a l'espera d'una ràpida solució, l'ESF dóna una pròrroga fins al mes de juny. Les activitats i ajudes de l'ESF a centres o investigadors d'Espanya programades mes enllà de juny queden suspeses a l'espera que es faci efectiu el pagament dels deutes.

Més informació, per ordre cronològic
Bloc de Saúl Ares:  http://omeuxeito.blogspot.de/2013/03/spanish-scientists-ask-europe-for.html
Bloc Nada es gratis: http://www.fedeablogs.net/economia/?p=29126
Science Insider:  http://news.sciencemag.org/scienceinsider/2013/03/unpaid-dues-delay-spanish-partic.html?ref=hp
ESF: http://www.esf.org/media-centre/ext-single-news/article/update-on-spanish-funding-issue-888.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada