dijous, 31 de gener del 2013

Les persones que viuen en parella tenen menys risc de patir del cor

Viure sense parella incrementa el risc de patir atacs de cor, tant en homes com en dones, segons un estudi portat a terme a Finlàndia i que publica avui la revista European Journal of Preventive Cardiology. Les dades recollides durant el període 1993-2002 indiquen, a més, que els atacs de cor són més greu quan es registren en persones que no viuen en parella.
No és la primera vegada que un estudi d'aquest tipus troba una correlació estadística entre el fet de viure en parella i el risc de patir atacs de cor, però en aquesta ocasió s'indica en especial que el risc és igual d'elevat en les homes i en les dones.
Els autors de l'estudi apunten vàries causes que explicarien aquest fenomen. D'una banda és possible que les persones amb problemes de salut tinguin menys possibilitats o tendència a viure en parella. A més, en molts països està comprovat que les persones que viuen en parella mantenen hàbits de vida més saludable.
Finalment, les persones que tenen parella estable, tenen més possibilitats de ser ateses ràpidament quan tenen un atac de cor i, també, tenen més possibilitats de ser ateses durant el període d'hospitalització i recuperació al domicili.

http://tinyurl.com/b8zh6ey

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada