diumenge, 19 de gener del 2014

iMath Research, una empresa catalana que competeix a Europa en l'ús del 'big data'

CeBIT de Hannover (Alemanya), la fira d'exposició de computadores, tecnologies de la informació, telecomunicacions i software més important del món, se celebrarà el proper mes de març amb la databilitat (de l'anglès datability) com a tema principal. Databilitat és un terme tan nou que encara no surt ni a la Viquipèdia (ni tan sols en la versió en anglès, en el moment de redactar aquesta informació).
(...)
Una de les activitats associades amb el CeBIT és el concurs d'empreses innovadores CODE_n14, que enguany ha estat convocat amb l'eslògan "Driving the data revolution" (impulsant la revolució de les dades). El projecte guanyador del CODE_n14, un premi dotat amb 30.000 euros, es donarà a conèixer a la fira CeBIT de Hannover el proper 12 de març. En la fase final d'aquest concurs competeixen 50 idees de negoci escollides entre més de 450 candidatures procedents de noves empreses de 60 països.

Un dels projectes que han arribat a la final de CODE_n14 és iMath Cloud, una iniciativa de l'empresa iMath Research, una start-up amb seu a l'edifici Eureka del Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

iMath Research va néixer l'agost del 2012 a càrrec d'Isaac Pinyol i Iñigo Zubizarreta, dos joves que es van conèixer durant els cursos de doctorat en Intel·ligència Artificial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
(...)
El primer projecte desenvolupat per iMath Research és iMath Cloud, un servei que permet fer de forma senzilla tota mena de computació, càlculs matemàtics i simulacions -utilitzant grans quantitats de dades-, fent servir els avantatges de la computació o de la informàtica al núvol (cloud computing). En altres paraules, "iMath Cloud és una arquitectura multiplataforma basada en el web que permet als clients allotjar i realitzar anàlisis de grans quantitats de dades, simulacions o models predictius a través del cloud computing", indica Isaac Pinyol.

[Aquests són alguns dels fragments inicials de l'article sobre iMath Reseach publicat a la pàgina 'De la ciència al mercat', del suplement 'Diners' del diari La Vanguardia -19 de gener de 2014-. Text: Joaquim Elcacho. Disponible en edició paper i edició Premium, per a subscriptors]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada