diumenge, 4 d’agost del 2013

La nanotecnologia posarà fi als vidres entelats. Reportatge a la pàgina 'De la ciència al mercat'

Entradeta del reportatge publicat a la pàgina 'De la ciència al mercat', del suplement Diners, de La Vanguardia, el 4 d'agost 2013:

La ciència treballa molt sovint en camps difícils d’entendre per als ciutadans corrents. No obstant això, cada vegada és més habitual que línies d’investigació que durant anys han estat patrimoni exclusiu de superespecialistes arribin a les nostres vides i solucionin problemes tan quotidians com els vidres que s’entelen quan entrem al cotxe un dia de fred.

Els experts de l’empresa catalana Advanced Nanotechnologies, creada fa poc més d’un any a partir de la Universitat de Barcelona (UB), treballen en el desenvolupament d’un recobriment per a vidres format per nanopartícules que podria evitar l’entelament de forma permanent.

“No hem enllestit el treball, però els assajos que hem fet fins al moment mostren que el nostre nanorecobriment tindria un efecte permanent, és a dir, que els vidres no s’entelarien durant tota la vida del vehicle”, explica Antonio Onteniente, llicenciat en Física i director general d’Advanced Nanotechnologies.

Sense entrar en detalls afectats per patents industrials, el secret d’aquest treball està en la utilització de materials formats per partícules extremament petites (nanopartícules) que formen sobre el vidre una superfície que repel·leix la humitat o impedeix que les partícules de vapor d’aigua quedin adherides a la lluna del parabrisa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada