divendres, 7 de juny del 2013

"Si es fan retallades importants en recerca estem posant en perill el futur", Valentí Fuster

El doctor Valentí Fuster reitera en una entrevista que publica la revista 'Barcelona Metròpoli' (número 88, primavera 2013) que les retallades en recerca científica suposen un perill per al futur del país.

"Em sembla evident que la societat no reconeix prou el treball dels investigadors i la importància de la ciència. El nostre futur depèn de coses importants com l’educació i la ciència, i per això és necessari que els ciutadans tinguin una cultura científica més àmplia, que la recerca sigui un tema destacat. En aquest aspecte, els mitjans de comunicació i els periodistes tenen un paper important a fer. Heu de fer saber a la societat que la ciència és el combustible del futur d’un país", explica el doctor Valentí Fuster en l'entrevista de Joaquim Elcacho.

- Com veu el futur de la recerca científica a l’estat espanyol en general i a Catalunya en particular?

- Dr. Valentí Fuster: Amb preocupació. Durant molt de temps s’ha treballat per fer avançar la ciència i ara hi ha reptes i problemes molt importants a superar. De tota manera, estic esperançat que es podrà mantenir la línia positiva. Al Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars, que és a Madrid però que s’estén a tot Espanya i a l’estranger, estem treballant en molts projectes que suposen avenços importants per a la ciència, i la nostra ambició és poder continuar aquest camí. Catalunya és una de les regions europees on realment hi ha investigadors de gran qualitat i on es fa molt bona recerca científica. Si es fan retallades importants en el pressupost d’investigació científica, estarem posant en perill el futur.

Versió electrònica de la revista Barcelona Metròpolis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada