diumenge, 2 de juny del 2013

Els mecenes més importants del món també es preocupen per la recerca científica i la sanitat

El creador de Microsoft és un bon exemple d'aquest nou tipus de mecenes que es preocupa de seguir el destí i l'èxit de les seves donacions. La Fundació Bill i Melinda Gates no és una empresa, però actua amb esperit empresarial. "El primer que demana Gates són resultats, la seva fundació posa diners en projectes mentre demostrin que tenen un impacte", explica Rafael Vilasanjuan.

Durant l'última dècada la fundació de la parella Gates ha evolucionat des de la idea clàssica del multimilionari que fa donatius gairebé a cegues fins al coneixement profund i sobre el terreny dels problemes de la població a la qual es vol ajudar i la selecció de les estratègies que poden ser més efectives.

Aquest és el motiu pel qual Bill i Melinda Gates financen projectes que tenen impacte sobre la salut de les persones. La fundació Gates, creada el 1994 amb una dotació de 73 milions d'euros, disposa actualment d'un fons de més de 27.709.000 d'euros i durant els últims tres anys s'ha dedicat a donacions, beques i ajudes a la investigació científica una mitjana de 2.386 milions d'euros anuals.

(Fragment del reportatge sobre mecenes i mecenatge del segle XXI publicat dissabte 1 de juny al suplement ES de La Vanguardia. Text: Joaquim Elcacho). Versió disponible a LaVanguardia.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada