diumenge, 5 de maig del 2013

Una 'spin-off' del CSIC amb seu a Barcelona desenvolupa un cereal adaptat al canvi climàtic

L'empresa Agrasys, sorgida com a spin-off del CSIC, ha desenvolupat i comercialitza un nou cereal  -híbrid de blat i ordi- resistent a la sequera, les inundacions i les altes temperatures. El nou cereal ha estat batejat com a tritordeum, pels noms científics de les dues espècies originals, el blat dur (Triticum durum) i un ordi silvestre originari de Xile i Argentina (Hordeum chilense).

Els primers creuaments d'aquest nou cereal es van aconseguir l'any 1977 i durant més vint anys es va treballar en processos de desenvolupament i selecció. L'híbrid aconseguit té característiques molt interessants per al seu conreu i com a aliment. Tritordeum va ser presentat la setmana passada a Barcelona.

+ Informació: Reportatge a la pàgina 'De la ciència al mercat', del suplement Diners / Dinero de La Vanguardia. Publicat 5 de maig 2013. Text: Joaquim Elcacho

+ Informació: CSIC
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada