dilluns, 15 d’abril del 2013

Explicar ciència és important i també pot ser divertit, el concurs Famelab ho demostra

Una mica són com els millors del Club de la Comèdia però parlant de ciència. Vuit joves científics amb una capacitat admirable de comunicació i entusiasme pel treball de recerca que -en molts dels casos- ells mateixos estan portant a terme. Vuit joves que han arribat a la final de l'Estat espanyol del FameLab de monòlegs breus de ciència.

El concurs FameLab es va posar en marxa al 2005 al Regne Unit, organitzat pel Cheltenham Festivals, amb l'objectiu de facilitar la difusió del coneixement científic d'una forma entretinguda. Cada participant té tres minuts per explicar davant el públic alguna recerca o descobriment important o curiós.

La versió en castellà s'ha posat en marxa aquest any amb l'impuls de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia (FECYT) i el British Council. La convocatòria ha tingut un èxit notable, amb gairebé 70 participants, 14 dels quals van passar i 8 arribaran a la final del pròxim dia 14 de maig al Teatro Alfil de Madrid. Tres dels vuit finalistes treballen a Barcelona. Tot seguit podeu veure el vídeo de presentació de la final estatal.

El guanyador d'aquesta fase estatal participarà en la final internacional del Cheltenham Science Festival que tindrà lloc al Regne Unit del 3 al 9 de juny.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada