dimecres, 6 de març del 2013

Un equip d'estudiants catalans projecten una aeronau que volaria a 300 km/hora sobre el mar

Simulació de l'aeronau ideada pels estudiants de la UPC

L'equip Seaflight d'estudiants de Escola Tècnica Superior d’Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT-UPC) ha aconseguit classificar el seu projecte d'areonau WIG-Craft per a la semifinal del concurs internacional de projectes d'innovació Airbus Fly your ideas 2013.

L'equip format per  Xavier E. Florensa, Ferran González, Marta Puigvi, Sergio Sarrías, Navin Timilsina i David Torcuato proposen la construcció d'un vehicle que volaria a cinc metres per sobre de la superfície del mar aprofitant el denominat efecte sòl, que fa que una aeronau experimenti un increment de sustentació i una reducció de resistència quan les seves ales es troben molt a prop d'una superfície com ara el terra o l’aigua. Aquest sistema permetria enllaçar ciutats costaneres amb aeronaus per a uns 70 passatgers, que volarien a uns 300 quilòmetres per hora sobre el mar.

La importància del projecte no es troba tant en la seva viabilitat comercial immediata (que de ben segur es trobaria amb grans dificultats tècniques i de seguretat) com en el treball de recerca desenvolupat per aquest equip de joves estudiants. Seaflight és l'únic equip de Catalunya i un dels tres únics de l'Estat que ha superat la primera fase de selecció d'aquest concurs internacional patrocinat per la companyia Airbus.

+ Informació: http://www.airbus-fyi.com/
Sala de Premsa de la UPC: http://tinyurl.com/a5unabe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada