dilluns, 4 de març del 2013

Polèmica científica per la suposada eliminació del virus de la sida en un infant als EUA

Dra. Persaud, lider de
 la investigació
 
L'anunci ahir diumenge d'un cas d'eliminació total del virus de la sida en un infant tractat amb retrovirals poc després de néixer està creant un notable polèmica en la comunitat científica. L'equip responsable d'aquest possible tractament efectiu contra la sida afirmen que es tractar del primer cas d'aquestes característiques en un infant, mentre que d'altres experts afirmen que encara és d'hora per poder avaluar la importància d'aquest tractament, sobretot perquè els resultats de l'estudi encara no han estat publicats de forma oficial i per tant és difícil comprovar-ne els detalls.

La polèmica va començar diumenge quan un equip d'investigadors de l'Hospital Infantil Johns Hopkins i de les escoles de medicina de les universitats de Mississippi i Massachussetts van presentar ahir a la conferència de Retrovirus i Infeccions Oportunistes que se celebra a Atlanta els resultats preliminars del tractament d'un infant -suposadament infectat pel virus de la sida per via materna- amb dosis elevades d'antiretrovirals només 30 hores després de néixer. Segons l'equip liderat per la professora Deborah Persaud, l'infant va ser tractat l'any 2010 i actualment sembla completament lliure del virus de la sida.

La primera persona que oficialment va ser curada totalment de la sida va ser Timothy Brown (conegut pels científics com el pacient de Berlín). Aquest home era portador del HIV i patia una leucemia. La curació es va produir després de rebre un trasplantament de medula d'un donant amb una mutació genètica que el fa resistent al VIH.

+ informaició: http://www.hopkinschildrens.org/newsDetail.aspx?id=12177
http://news.sciencemag.org/sciencenow/2013/03/early-treatment-may-have-cured-b.html?ref=hp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada