dilluns, 11 de març de 2013

Identifiquen els ous de quatre espècies diferents de dinosaures a Coll de Nargó


Un estudi liderat per l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont descriu per primera vegada de forma detallada el registre d'ous fòssils i espècies atribuïts a dinosaures del jaciment de Coll de Nargó (Alt Urgell). Fins ara, només s'havia reconegut un tipus d'ou de dinosaure a la zona, segons recull l'agència SINC a partir d'un estudi que publica aquest mes de març la revista Cretaceous Research.

Recreació artística de la posada d'ous
d'un ampelosaurus. / Imatge: J.A. Penyes - SINC
El jaciment d'ous de dinosaure de Coll de Nargó, a uns vuit quilòmetres del nucli urbà d'aquest municipi, es va començar a estudiar l'any 1985 a partir dels treballs d'investigadors com Josep Peralba i  Joan Escuer.

"Després d'analitzar més de 25 estrats al llarg de la formació Tremp, s'ha pogut identificar un mínim de quatre tipus diferents més: Cairanoolithus roussetensis, Megaloolithus aureliensis, Megaloolithus siruguei i Megaloolithus baghensis", ha explicat a SINC Albert García Sellés, de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, autor principal de l'estudi.Més informació: http://www.agenciasinc.es/Noticias/Identifican-cuatro-especies-de-huevos-de-dinosaurios-en-Lleida

Cap comentari:

Publica un comentari