dijous, 28 de febrer del 2013

Una aplicació per a mòbils creada per la UPC facilita la localització dels esquiadors

Experts de la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) han desenvolupat la nova aplicació per a telèfons mòbils Skitraces, un sistema que facilita la localització dels esquiadors a les pistes i l'avís als familiars o amics en el cas que la persona que esquia no es mogui durant un període de temps determinat. L’aplicació, disponible per a mòbils amb sistema iPhone i Android, ha estat desenvolupada per un equip liderat per Jaume Figueras i Antoni Guasch, del laboratori d’innovació i recerca de la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la UPC, l’InLab FIB.

Skitraces geolocalitza els dispositius mòbils de les persones que l’usuari incorpora dins un mòdul d’amics, i li mostra en un mapa de l’estació d’esquí en quina posició es troben en tot moment. A més, també es pot conèixer la posició a través d’uns indicadors de text, que fan referència, per exemple, a la pista o el telecadira en el qual es troben. Aquesta informació s’obté gràcies a un mòdul de geocoding invers que incorpora l’aplicació. El geocoding invers converteix una coordenada de posició obtinguda per GPS en una adreça o identificador d’un lloc geogràfic, que és molt més útil.

El sistema Skitraces, destinat a augmentar la seguretat a les pistes, inclou també un mòdul d’alarmes, que envia automàticament un missatge a un conjunt prèviament definit de dispositius mòbils quan l’esquiador no s’ha mogut durant un període de temps determinat. D’aquesta manera, en cas de caiguda, els familiars o amics de l’esquiador reben un avís.





+ informació Premsa UPC: http://tinyurl.com/c578k8v

Projecte Skitraces: http://inlab.fib.upc.edu/es/skitraces
Web d’Skitraces: http://www.skitraces.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada