dijous, 7 de febrer del 2013

Pere Puigdomènech deixa la direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica


El consell de direcció del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) ha nomenat nou director d'aquest centre l'investigador José Luís Riechmann (Madrid, 1964), doctor en Biologia Molecular i Bioquímica per la Universitat Autònoma de Madrid. Riechmann ha estat nomenat després d'un procés de selecció internacional i substitueix en aquest càrrec l'investigador Pere Puigdomènech, director del CRAG des de la seva fundació com a Consorci CSIC-IRTA, el 2003.

Riechman  ha desenvolupat la seva carrera científica principalment als Estats Units. El 1993 es va incorporar a l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) com a investigador postdoctoral. Posteriorment va continuar la seva tasca al sector privat quan, l'any 1998, va passar a formar part de Mendel Biotechnology, una start-up especialitzada en agrigenòmica. L'any 2002 va retornar a l'Institut Caltech com a director del Laboratori de Genètica i Genòmica Millard i Muriel Jacobs. Des de 2007 és investigador ICREA al departament de Genètica Molecular del CRAG.

Pere Puigdomènech Rosell (Barcelona, 1948) és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1970) i doctor en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (1975). Va dirigir el Centre d'Investigació i Desenvolupament de Barcelona (CSIC), de 1992 a 1998 i l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona (CSIC) fins al 2003, quan passa a ser director del consorci creat entre el CSIC i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA). Puigdomèch deixa la direcció del CRAG per voluntat pròpia després de 10 anys de reconeguts èxits, havent consolidat aquest centre entre els més destacats d'Europa en la seva especialitat.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica és un consorci públic dedicat a l'estudi de la genòmica i la genètica de plantes i animals de granja. Està participat per l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i la Universitat de Barcelona (UB). El CRAG forma part dels Centre CERCA de la Generalitat.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada