dimarts, 19 de febrer del 2013

Nova plataforma de divulgació de la ciència per als joves, promoguda per joves investigadors

Portada de la nova pàgina web de divulgació 


Un equip de joves investigadors de l´Institut de Biologia Evolutiva (IBE), coordinat per Josefa González, ha posat en marxa la plataforma de divulgació de la ciència a través d'internet La Ciència Al Teu Món (http://lacienciaalteumon.cat). L'equip promotor destaca que, a diferència d'altres webs que se centren en la difusió de continguts científics, La Ciència Al Teu Món vol "posar-se a la pell dels joves per mostrar-los la importància i les implicacions de la ciència en la seva vida quotidiana".

El llançament de la plataforma té com a protagonista el projecte de recerca "Com s'adapten els organismes al seu ambient?" que s'està desenvolupant actualment a l'IBE (UPF-CSIC), en col·laboració amb la Universitat Stanford (EUA). Aquest projecte és el primer d'una sèrie de continguts de divulgació científica dirigits a joves per tal de facilitar la comprensió de la recerca que es fa ara mateix a Catalunya i de la seva importància en el dia a dia dels joves. L'equip promotor està format per joves científics de l’Institut de Biologia Evolutiva, de comunicadors professionals i de professionals del videojoc i el contingut de la plataforma està orientat a joves de 12-16 anys.

La Ciència Al Teu Món compta amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca, Departament d'Economia i Coneixement,  Generalitat de Catalunya i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). A més,  per garantir l'èxit d'aquesta iniciativa i assolir un canvi global, La Ciència Al Teu Món estableix també aliances amb el sector empresarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada