dimarts, 5 de febrer del 2013

Beques europees per a tres projectes catalans d'aplicacions pràctiques de la recerca

Tres projectes d'investigadors de Catalunya han estat seleccionats pel Consell Europeu de Recerca (ERC, en les sigles en anglès) dins la convocatòria 'Proof of Concept', unes beques de 150.000 euros destinades a facilitar que els treballs de recerca finançats amb ajudes de l'ERC es converteixin en productes o innovacions comercials.
En aquesta segona convocatòria dels 'Proof of Concept' han estat concedides un total de 60 beques, 27 de les quals han estat donades a conèixer avui per l'ERC. Del total de 60 projectes seleccionats, tres corresponent a investigadors de Catalunya. En el conjunt de l'Estat espanyol han rebut aquesta beca un total de quatre investigadors (les tres de Catalunya i una quarta de Eva Maria Martín del Valle, de la Universitat de Salamanca). 

Els investigadors de Catalunya i el seus projectes distingits amb la beca 'Proof of Concept' són:

- Pau Gorostiza, de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya. Projecte Theralight, d'aplicacions terapètutiques de medicaments regulats per llum.
- Joan Seoane, de l'Institut d'Oncologia de la Vall d'Hebron (VHIO).  Projecte Anti-CSC, de cèl·lules mare per al desenvolupament de tractaments més efectius del càncer
- Luis Serrano, del Centre de Regulació Genòmica. Projecte  ES Mico pLung "MycoBiotics", de nova plataforma tecnològica  per al tractament de malalties respiratòries i genitals.

Més informació a l'ERC: http://erc.europa.eu/proof-concept#  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada