dimecres, 19 de desembre del 2012

Nova aplicació informàtica per preparar les visites als parcs naturals de Catalunya

Preparar les visites i excursions als parcs naturals de Catalunya és ara molt més fàcil i atractiu gràcies a una magnífica aplicació informàtica desenvolupada pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Després de triar l'itinerari desitjat, el visitant visualitza un mapa topogràfic i una representació 3D, a través dels servies de Google Maps, Google Earth i l'Institut Cartogràfic de Catalunya. Les dades facilitades per l'aplicació són molt útils i, sobretot, la visualització del recorregut és realment atractiva.













Exemple d'una visualització de l'itinerari a l'Estany de Sant Maurici i Els Encantats


El programa permet imprimir en paper una còpia del recorregut seleccionat o gravar un 'track' per visualitzar el recorregut des d'un 'smartphone' o 'tablet' amb funcionalitats de GPS.
Potser haureu de comprovar que teniu correctament instal·lat el 'plug-in' o connector de Google Earth per poder veure correctament els itineraris en 3D però no us espanteu, és molt fàcil posar-ho en marxa des de la mateixa aplicació de Parcs de Catalunya.
La nova aplicació ha estat presentada avui pel conseller en funcions Josep Maria Pelegrí i el director general de Medi Natural, Josep Escorihuela.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada