dilluns, 10 de desembre del 2012

El càncer es combat amb informació, recerca científica i col·laboració

Comença la setmana de la celebració de 'La Marató' de TV3, aquest any dedicada al càncer (diumenge 16). L'esforç de moltes persones, institucions i empreses se sumen per una bona causa; donar suport a la recerca sobre aquest grup de malalties a través de donacions econòmiques. Tenim una llarga llista d'alternatives i possibilitats per col·laborar amb aquesta iniciativa, no podem perdre l'oportunitat. http://blogs.tv3.cat/marato

'La Marató' és important però més encara ho és el coneixement i la lluita contra el càncer a través de la recerca científica. Amb aquesta excusa més que justificada voldria recomanar-vos la lectura del llibre 'Què és el càncer i per què no hem de tenir-li por', de Salvador Macip (Ara llibres).

Parlar de forma clara i directa sobre el càncer ha estat difícil durant molt de temps en la nostra societat. Els prejudicis han dificultat la prevenció i el tractament d'aquest difícil malaltia. Però ja és hora que coneguem les coses com són i que, per exemple, destaquem que una bona informació sobre el càncer podria evitar el patiment i mort de milers de persones cada any.

Salvador Macip (metge, investigador i divulgador científic) ens ajuda a plantar cara al càncer amb la millor eina, el coneixement. Dades contrastades i actuals, consells pràctics per a una vida més saludable i esperança per a les persones que es veuen i es veuran afectades per aquesta malaltia. L'excusa de l'hipocondríac no és vàlida, ben al contrari, llegint aquest llibre sentireu que el triomf sobre el càncer està cada vegada més a prop.



1 comentari:

  1. Moltes gràcies per la ressenya! Combatre el desconeixement del públic hauria de ser un objectiu per a tots els científics. Fer-ho de forma clara i amena és tot un repte!

    ResponElimina