dimarts, 30 d’octubre del 2012

El llibre més important de Ramon Margalef no ha estat publicat mai en català

L'entrega del premi Ramon Margalef d'ecologia celebrat ahir al Palau de la Generalitat va ser un acte solemne però sobri, segons va comentar el president de la Generalitat, Artur Mas. Durant la seva intervenció, el científic premiat, Daniel Simberloff, va mostrar als assistents un exemplar del petit però transcendental llibre de Ramon Margalef, 'Perspectives in Ecological Theory' (University of Chicago, 1968). Simberloff va explicar que aquest llibre que ell va llegir quan era professor assistent és una de les peces clau de l'ecologia a escala internacional.
El professor nord-americà que ha guanyat aquest any el premi Ramon Margalef no va mencionar -potser perquè no ho sabia- que aquell llibre que ell va portar ahir fins al Palau de la Generalitat no ha estat mai publicat en català, i que consti que només té 111 pàgines.
Per si serveix de consol, cal recordar que aquest mateix any ha estat publicat un altre dels llibres de Ramon Margalef, 'La nostra biosfera' (IEC-UV), amb traducció de Jaume Terradas.

2 comentaris:

  1. Ostres, doncs amb els diners del premi es podria traduir =)

    ResponElimina
  2. Ostres, doncs amb els diners del premi es podria traduir.

    ResponElimina